Deze multifunctionele accommodatie, tot 2013 dienstdoende als kerk, is gebouwd in de jaren 1922 – 1923. De monumentale kerktoren dateert uit de periode 1425 – 1450.

De verbouw van kerk naar een multifunctionele accommodatie vond plaats in 2013 en 2014. Het uiterlijk is grotendeels behouden. Er is een verdiepingsvloer gelegd en de architect heeft met respect oud en nieuw gecombineerd.

Sprundel dorpshuis

De Sprundelse kerk kende een bewogen geschiedenis. Het oorspronkelijke kerkgebouw, daterend uit de 15e eeuw, kwam in 1648 bij de vrede van Munster in handen van de Hervormden. Meer dan 150 jaar duurde het voordat de kerk weer voor katholieke erediensten in gebruik kon worden genomen. Al die jaren waren de gelovigen aangewezen op een zogenaamde schuurkerk.
In 1922 is de oorspronkelijke kerk vervangen door het huidige kerkgebouw.

Stichting Dorpswerk Sprundel en de Parochie Sprundel maken nu gezamenlijk gebruik van deze accommodatie en bieden u de mogelijkheid  om dit prachtige gebouw te bezoeken. Bekijk de arrangementen; een rondleiding door een enthousiaste gids is hierin opgenomen.

Sinds kort bestaat de mogelijkheid om de monumentale kerktoren te bezoeken. Klik hier voor meer informatie

Bekijk ook:
beleef sprundel erfgoed fatimapark
beleef sprundel erfgoed geheimen van de rozenkrans
beleef sprundel erfgoed molen de hoop
beleef sprundel erfgoed brasserie