De  Sint Franciscusroute is een splinternieuwe route van 38 kilometer welke op 4 oktober 2020 is gelanceerd. Deze fietsroute voert langs de religieuze erfgoedpareltjes en de mooie natuur van de vijf kerkdorpen in onze gemeente Rucphen. Het is een route, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan.

Bij het samenvoegen van de vijf kerkdorpen van de gemeente Rucphen tot één parochie is er gekozen voor Franciscus als naam van de gezamenlijke parochie. Iedereen kent Sint Franciscus als patroonheilige van de dieren. Het leven van Sint Franciscus kende echter meerdere aspecten. Dat is ook zo bij onze kerkdorpen, ieder dorp kent zijn eigenheid, deze worden belicht tijdens de tocht.
Op initiatief van Beleef Sprundel en van de Franciscusparochie is de Sint Franciscusroute ontstaan die op 4 oktober 2020 is geïntroduceerd.
De fietsroute is volledig bewegwijzerd met routebordjes met daarop een passende afbeelding van Sint Franciscus.

Ook in 2022 is er een fietspuzzeltocht aan de Sint Franciscusroute gekoppeld.
–> Klik hier voor meer informatie

Sint Franciscusroute

Lengte route:
38 km

Start:
In ieder kerkdorp in de Gemeente Rucphen

Knooppunten:
dit is geen knooppuntenroute, de route is in zijn geheel bewegwijzerd.

De gemeente Rucphen, gelegen in het zuiden van West-Brabant en grenzend aan België, staat bekend om zijn mooie landelijke omgeving en religieus erfgoed. Deze twee items zijn de inspiratie voor de Sint Franciscusroute. Verschillende aspecten van Sint Franciscus komen dan ook voorbij in Rucphen, Schijf, Sprundel, St. Willebrord en Zegge, de kernen van de Franciscusparochie, waar u doorheen komt. De lengte van de fietsroute is 38,6 km, eventueel te verlengen met 9,4 km

Meer documentatie

Bekijk ook:
beleef sprundel wandelen kuierpadjes
beleef sprundel wandelen meule-ommekes