De gemeente Rucphen, waarvan Sprundel het oudste kerkdorp is, kan gezien worden als de bakermat van de wielersport in Nederland. Er is daarom ook een uitgebreid routenetwerk voor fietstochten. Op basis van fietsknooppunten kunt u een route samenstellen door een vrijwel aaneengesloten gebied van bossen en heide.

In Sprundel liggen de volgende fietsknooppunten. U kunt ze gebruiken als startpunt van uw fietstocht:
– 77 : Vorenseindseweg / Omgangstraat
– 76 : Rucphensebaan / Vorenseindseweg
Als aanvulling op de fietsknooppunten, hebben wij voor u een aantal routes uitgekozen door Sprundel en haar directe omgeving.

  • De fietsroute “Typisch Sprundel” is in zijn geheel bewegwijzerd. Hieronder vindt u een verkorte routebeschrijving. Een uitgebreide beschrijving van deze route is te verkrijgen bij dorpshuis De Trapkes.
  • De “Sint Franciscusroute” is een fietsroute die voert langs de religieuze erfgoedpareltjes en de mooie natuur van de vijf kerkdorpen in onze gemeente Rucphen. Het is een route, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan.
  • Op basis van fietsknooppunten hebben wij zes fietsroutes in de directe omgeving van Sprundel samengesteld.
beleef sprundel - fietsen

Typisch Sprundel

Lengte route:
30 km

Start:
Dorpshuis De Trapkes Sprundel

Knooppunten:
dit is geen knooppuntenroute, de route is in zijn geheel bewegwijzerd.

U fietst op deze tocht door de directe omgeving van Sprundel, met mooie vergezichten op de Sprundelse kerktoren. U komt bij het natuurgebied Pannenhoef, een ideale leefomgeving voor talloze vogels, insecten en kleine zoogdieren. De fietsroute leidt u ook langs de Heemtuin Rucphen: een Brabantse Natuur- en Landschapstuin; een gebied waar je heerlijk doorheen kunt wandelen om de benen te strekken en even te genieten van de rust. Tijdens de tocht zijn er voldoende mogelijkheden om even te rusten of om wat te eten en te drinken.

Sint Franciscusroute

Lengte route:
38 km

Start:
In ieder kerkdorp in de Gemeente Rucphen

Knooppunten:
dit is geen knooppuntenroute, de route is in zijn geheel bewegwijzerd.

De gemeente Rucphen, gelegen in het zuiden van West-Brabant en grenzend aan België, staat bekend om zijn mooie landelijke omgeving en religieus erfgoed. Deze twee items zijn de inspiratie voor de Sint Franciscusroute. De Sint Franciscusroute is een pelgrimstocht langs de religieuze erfgoedpareltjes en de mooie natuur van de vijf kerkdorpen in de gemeente Rucphen. Het is een route, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan.

Knooppuntenroutes

Op basis van fietsknooppunten hebben wij zes fietsroutes samengesteld in de directe omgeving van Sprundel.

Deze fietsroutes zijn verkrijgbaar bij het Touristisch Informatie Punt in Sprundel. U kunt ze ook via de website bekijken (en eventueel afdrukken). Klik op de link van de fietsroute. Deze wordt dan geopend in een nieuw venster.

Bekijk ook:
beleef sprundel wandelen kuierpadjes
beleef sprundel wandelen meule-ommekes